Akademi Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Birimi deneyimli uzman kadrosuyla hastalarımızın sağlıklarını korumak, olan hastalıklarını modern teknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavi etmek amacıyla,güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermektedir. Vital fonksiyonlarda bir değişiklik olmadan, geçici bilinç kaydı, reflekslerde azalma ve kas gevşemesi ile karakterize bir durumdur. Genel anestezi inhalasyon ve intravenöz anestezisi olarak ta kendi içinde ikiye ayrılır.
İNHALASYON ANESTEZİKLERİ: Solunum yoluyla alınan ve yine solunum yoluyla atılan pek azıda vücutta metabolize olup böbrekler yoluyla atılan sıvı veya gaz halindeki anesteziklere denir. İnhalasyon anestezikleri kas gevşeticilerin etkilerini %15 -20 oranında arttırır, kan basıncını düşürür, solunumu deprese eder ve ventilasyon perfizyon ilişkisini bozar.İnhalasyon anesteziklerinde en çok azot protoksit (N2O) ve sevarone kullanılır.
İNTRAVENÖZ ANESTEZİKLER: Genel anestezi indiksiyonuna başlamak amacıyla kullanılır. Tek anestezik ajan olarak kullanılabilirler (Tıbbi tahliye ve sistoskopi gibi). Birbirlerini dengeleyecek ve yan etkilerini en aza indirecek şekilde inhalasyon anestezikleri ile beraber de kullanılabilirler. Sedasyonu sağlamak ve konvülsiyonları önlemek için intravenöz anestezikler kullanılır.
Bebekler ve küçük çocuklar
Geniş kapsamlı,uzun süreli ve özelliği olan cerrahi girişimler
Mental bozukluğu olan hastalar
Antikoagülan tedavi alan hastalar
Anestezistin sorumluluğu, cerrahi girişimden en az bir gün önce hastanın değerlendirilmesi ve uygun premedikasyonun verilmesi ile başlar. Anamnez ve fizik muayenin ardından operasyon öncesinde hasta ile ilgili özellikler ve son değişiklikler gözden geçirilip öğrenilmelidir(tetkik sonuçları, kullandığı ilaçlar ve konsültasyon gibi). Sıvı ve kan kaybı beklenen veya sürekli ilaç infüzyonu gerekecek hastalarda 16-14 G. Kateter tercih edilmeli ve ikinci bir iv yol daha açılmalıdır. Ameliyathaneye gelen hastalarda anestezi indüksiyonu öncesi EKG ile kalp hızı ve ritmi, pulseoksimetre ile periferik oksijen satürasyonu non invaziv olarak kan basıncı monitörize edilir.
Rejyonel (Bölgesel) Anestezi
Lokal anestezik ilacın belli bir noktaya verilerek vücudun büyük bir bölgesinde ağrı ve his kaybı ile uyuşukluk sağlanmasıdır. Spinal ve epidural bloklar, kol ve bacak blokları rejyonal anestezi tekniklerindendir. Hastanın sırt tarafından hastaya uygun pozisyon verilerek girilir ve omur gövdesine gelmeden spinlerin içinde bulunan duraya dokunmadan dura zarı ile spinlenlerin arasına anestezik madde gönderilerek gerçekleştirilir.
Epidural anestezi bilinç kaydı olmadan tam ağrı kontrolü sağlar.
Epidural anestezi uygulanan hastalar ağrı duymadan kaslarını hareket ettirebilir.
Operasyon sırasında forseps uygulaması veya dikiş atılması gerektiğinde ağrı duymaz.
Genel anestezi alan hastalara oranla istenmeyen yan etkilere daha az rastlanır.
Hamilelerde enjeksiyon ve solunum yoluyla verilen ilaçlar bebeğin kanına geçerek onu etkileyebilirken epidural anestezide bu minimum dur.
Epidural anestezi uygulanan hastalar daha erken dönemde hastaneden ayrılabilirler.
Bölgesel anestezi yan etki görülmesi nadirdir. Ancak her tip anestezide olduğu gibi rejyonel anestezide de baş ağrısı, kas ağrıları, tansiyon düşüklüğü gibi kısa süreli etkiler görülebilir.
Lokal Anestezi
Sadece girişim bölgesinin lokal anestezik ilaç ile uyuşturulmasıdır. Hastanın bilinci tamamen açıktır. Lokal anestezikler enfeksiyonlu hastalarda, çocuklarda, çok yaşlılarda, psikolojik bozukluğu olanlarda uygulanmaz. Lokal anestezik ajanlar sodyum iyonlarını bloke ederek etki gösterirler. Genel anestezinin kontraendike olduğu durumlarda, küçük cerrahi girişimlerde ve operasyon sonrası hasta taburcu edilmesi için lokal anestezi tercih edilir.
EĞİTİM VE UZMANLIK BİLGİLERİ
- 2006-2012 İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. (Lisans/Yüksek Lisans) - 2013-2017 Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon (Uzmanlık Eğitimi).
- 22017 Özel Pendik Yüzyıl Hastanesi - 2018-Halen Özel Gaziantep Akademi Hastanesi
KATILDIĞI EĞİTİM VE KONGRELER
- 18. Ulusal Yoğun Bakım Kongresi (6-10 Nisan 2016) - Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 50. Ulusal Kongresi (26-30 Ekim 2016) - 20 th international intensive care symposium (8-9 May 2015) - Hemodiafiltrasyon kursu (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ? Sürekli Eğitimi) - Obezite cerrahisi ve Anestezi (Bezmialem üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi) - Hukuka uygun Tibbi müdahale ve Profesyonellik (Bezmialem üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi)
İLGİ ALANLARI
- Anestezili MR (Ameliyathane dışı anestezi uygulamaları) - Epidural doğum (Prenses Doğum) - Rejiyonel anestezi ve analjezi uygulamaları - Obstetrik hastalarda anestezi ve analjezi uygulamaları - Ortopedik cerrahilerde anestezi ve analjezi uygulamaları - Preoperatif hasta değerlendirme ve Postoperatif ağrı kontolü - Zor havayolu yönetimi - Yoğunbakımda hemodiafiltrasyon uygulanması - Beyin ölümü ve Organ Bağışı
BİLİMSEL KURULUŞLARA ÜYELİKLER
- Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği - Gaziantep Tabip Odası
AKADEMİK ÇALIŞMALAR
1) Airway changes in pregnant women before and after delivery. (G Basaranoglu, H Ozdemir, SLS Dooply? - Irish Journal of Medical 2015) 2) Comparison of ultrasound-guided transversus abdominis plane block, quadratus lumborum block, and caudal epidural block for perioperative analgesia in pediatric lower abdominal surgery (İpek CB, Kara D, Yılmaz S?, Dooply SSSL, - Turkish journal of ?, 2019 - journals.tubitak.gov.tr) 3) Kısa süreli cerrahi geçirecek çocuk hastalarda ?Ters maske tutuş yöntemi? ile anestezi yönetimi (Uzmanlık tezi)
EĞİTİM ve UZMANLIK BİLGİLERİ
2004-2008 Harran üniversitesi Tıp Fakültesi, Şanlıurfa (Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı, Uzmanlık Eğitimi) 1985- 1992 Çukurova Üniversitesinden Tıp Fakültesi (Lisans,Master)
ÇALIŞTIĞI KURUMLAR
2019- Özel Akademi Hastanesi, Gaziantep- Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi 2018 Özel Medical Park Hastanesi, Tarsus - Anestezi ve Reanimasyon Uzman 2017 Özel Sevgi Hastanesi, Gaziantep - Anestezi ve Reanimasyon Uzman 2017 Özel Medical Park Hastanesi Gaziantep - Anestezi ve Reanimasyon Uzman 2016-2017 Sancaktepe Via Hospital, İstanbul - Anestezi ve Reanimasyon Uzman 2008-2016 25 Aralık Devlet Hastanesi, Gazinatep - Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Ameliyathane sorumlusu 2004-2008 Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, Şanlıurfa 1995-2004 6 Nolu Sağlık Ocağı, Konya 1992-1995 Sinop Sağlık Ocağı
-Post-op Analjezi -Ameliyat sonrası Ağrısızlık -Epidural (Prenses Doğum) -Tüm genel anestezi uygulamaları -CPR Eğitmenliği -ÇİLYAD eğitmenliği
ÜYE OLDUĞU DERNEK VE KURULUŞLAR
Türk Anestezi ve Reanimasyon Derneği
EĞİTİM KONGRE VE SERTİFİKALAR
Ulusal düzeyde yapılan yıllık anesteziyoloji ve reanimasyon kongreleri
1) Intraoperative perineural infiltration of lidocaine for acute postlaminectomy pain: preemptive analgesia in spinal surgery. 2) Evaluation of total oxidative and antioxidative status in pediatric patients undergoing laparoscopic surgery. 3)Rinoplasti ameliyatlarnda postoparentif analjezi için IV paransetamal ile tramandol?un karşılaştırılması (Uzmanlık Tezi)